Originál kolekce na Zoot.cz

ZDENĚK KOKTA - 70 LET – GRATULUJEME !!!!

Vytrvalostní závod - 02.10.2020 7:00 - 05.10.2020 7:00

Česká Republika

Tato akce se již konala

V pátek, 25. 9. 2020, oslavil své životní jubileum, 70 let, dlouholetý hráč a trenér FK Trhový Štěpánov, pan Zdeněk Kokta.

Zdeňkovi za jeho svědomitou a především poctivou práci patří velké poděkování.

Se závodním fotbalem začal Zdeněk již v osmi letech, kdy hrál za mužstvo žáků Trhového Štěpánova.

Ve čtrnácti letech, když se v Trhovém Štěpánově na krátký čas fotbal odmlčel, přestoupil do Spartaku Vlašim, oddíl starší žáci.

Od této chvíle bylo jeho hlavním úkolem především dávat góly, což přes všechny kategorie vrchovatě plnil.

Po přestupu ze žáků do dorostu Spartaku Vlašim (II. liga) se stal na tři roky nejlepším střelcem.

Před ukončením hráčské kariéry v dorostu mu začal dávat šanci trenér Liška, aby si Zdeněk zahrál v krajském přeboru za B mužstvo Spartaku Vlašim.

Toto byla pro něj velká fotbalová škola, protože si zakopal po boku bývalých ligových fotbalistů jako např. Beran, Obajdin, Hřebík, Rajm a mnoho dalších.

V této době si zahrál i několik přátelských zápasů za A mužstvo Spartaku Vlašim.

Po nádherných pěti sezónách v krajském přeboru ve Vlašimi přišla smutná a hlavně nečekaná zpráva. Ze zdravotních důvodů musel Zdeněk na určitý čas fotbalu zanechat.

Po vyléčení přestoupil zpět do Trhového Štěpánova, kde se začal formovat nový fotbalový tým pod vedením pánů Kulíčka, Touly a výborného trenéra pana Hocha. Za 5 let mužstvo postoupilo až do 1.A třídy.

V této době se tady vytvořila výborná parta a hráči Kapek, J. Pacovský, L. Pacovský, J. Kokta, Machovský, Tomaides, Nerad, Mikula, Palašty, Staněk, Frydrych, Hřebík a další byli přítomni při této historické jízdě.

Fotbal se v této době hrál trochu jinak, protože v útoku hrálo až 5 hráčů. Dvojciferné výsledky proto nebyly žádnou výjimkou.

Ukázkový byl zápas doma na pouť, kdy jsme hráli s Krhanicemi a naše mužstvo vyhrálo 13:2. Zdeněk vstřelil gólů 8.

V této sezóně štěpánovští fotbalisté nastříleli celkem 135 gólů a o 105 gólů se postarali dva střelci. Zdeněk Kokta se pyšnil 55 a Slávek Mikula jich měl na svém kontě 50.

Po postupu do 1.A třídy se začal fotbal v Trhovém Štěpánově měnit. Mnoho hráčů odešlo jinam a tady převzali nadvládu bývalí hráči Vlašimi, v čele s V. Čičatkou a F. Mannem. Z bývalé party tady zůstali už jen někteří hráči.

Po dvou letech, kdy Zdeněk pociťoval neshody s trenérem V. Čičatkou, odešel hrát fotbal, 1.A třídu, do Zruče nad Sázavou. Potom se vrátil opět zpět do Trhového Štěpánova a 4 roky zde pokračoval jako hráč.

Konec této fotbalové éry byl neslavný, protože po inzultaci rozhodčího Trhový Štěpánov ukončil svou činnost a muselo se začít znovu od 4. třídy.

V tuto dobu přišel za Zdeňkem předseda oddílu pan Lejček s žádostí, zda by společně s panem Neradem nebylo vytvořeno nové mužstvo a mohlo se začít opět od začátku.

Nový tým se dal skutečně dohromady, odehrálo se mnoho zápasů, ale přes okresní přebor jsme se už nedostali.

Přes různé odchody a příchody Zdeněk až do dnešního dne dával všem zápasům celé své fotbalové srdce, a proto mu popřejme především pevné zdraví a mnoho životní pohody.

Děkujeme.

Kategorie: fotbal

Návštěv: 33140
Dnes: 1
Online: 27

Naši sponzoři a partneři
  • Město Trhový Štěpánov

Aktualita

2liga:Rytíři:Hanáci
VIDEO: Stadion v Kollárově ulici

Kalendář akcí

« 10 / 2020 »
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz